Ana Sayfa 31.10.2026 3 Görüntüleme

Son 10 Liramı Evsiz Bir Gence Vermiştim; 26 Yıl Sonra Kapıma Gelen Yabancının Getirdiği Kutu Hayatımı Değiştirecekti

1 / 2

Adamın sözleri içimde tuhaf bir korku uyandırdı. Kutunun ağırlığı kollarıma çökerken gözlerimi yüzünden ayıramıyordum. Yirmi altı yıl önce kaldırımda oturan o ürkek delikanlının gözlerini şimdi karşımdaki adamda görüyordum.

“Baran?” diye fısıldadım.

Adamın dudakları titredi. Sonra başını eğdi.

“Evet, Nergis teyze. Benim.”

Karşımda duran şık giyimli adamla hafızamdaki aç, üşümüş genç arasında bağlantı kurmaya çalışıyordum.

“Gerçekten sen misin?”

“Beni o gün tanıyan tek insan sizdiniz. Şimdi de tanıdınız.”

Onu içeri davet ettim. Eşim mutfaktan, kızım yemek masasının başından kalkıp yanımıza geldi. Baran kutuyu masaya bıraktı ve üzerindeki kot ceketi bana uzattı.

“Bunu yıllarca sakladım. Ne zaman vazgeçmek istesem baktım.”

Ceketi yüzüme yaklaştırdım. Kırmızı yelkenli hâlâ yerindeydi. Alaz’ın on üç yaşındayken ceketini yırttığı günü hatırladım. Üzüntüsünü gidermek için eski bir kumaştan yelkenli kesip dikmiştim.

“Neden yelkenli?” diye sormuştu.

“Çünkü rüzgâr ne kadar sert eserse essin, doğru yönü bulan tekne yoluna devam eder.”

Baran oturduğunda ellerini birleştirdi.

“Size o günden sonrasını anlatmalıyım.”

Üsteki Resimden Diğer Sayfaya Geçiş Yaparak Haberin Devamını Okuyabilirsiniz.

1 / 2

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım |
Telefon
WhatsApp